Medus torte - kūkas recepte
7. decembris, 2024 pl. 12:01,
Nav komentāru
Medus kūka ir tradicionāls latviešu deserts, kas izceļas ar savu maigumu, saldumu un medus garšu. Mūsu veikalā ir iespēja iegādāties medu -Dažādu ziedu medus Šeit ir vienkārša medus kūkas recepte:
Sastāvdaļas:
Mīklai:
- 100 g sviesta
- 100 g cukura
- 2 ēdamkarotes medus
- 1 ola
- 1 tējkarote sodas
- 300 g miltu
Krēmam:
- 250 g skābā krējuma
- 150 g pūdercukura 2-3 ēdamkarotes medus (pēc garšas)
-
- Mīklas sagatavošana:
- Siltā katliņā izkausē sviestu, pievieno cukuru un medu. Maisa, līdz viss izkūst un sastāvdaļas ir saplūdušas.
- Pievieno olu un samaisa.
- Samaisītajā masā pievieno sodu un vēlreiz samaisa.
- Lēnām pievieno miltus un mīca mīklu līdz iegūst elastīgu un nelīpošu masu. Ja mīkla ir pārāk mīksta, var pievienot vēl dažus miltus.
- Iegūto mīklu sadala 4-5 vienādās daļās.
- Kārtu cepšana:
- Katru mīklas daļu izrullē plānā aplī, izmantojot miltus, lai nenoliptu pie darba virsmas.
- Katru izrullēto apli liek uz cepamā papīra un cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180°C temperatūrā apmēram 5-7 minūtes, līdz malas sāk zeltēt.
- Kārtas pēc izcepšanas nedaudz atdzesē.
- Krēma pagatavošana:
- Skābo krējumu sajauc ar pūdercukuru un medu, līdz masa kļūst gluda un viendabīga.
- Kūkas salikšana:
- Uz katras cepamās kārtas liek krēma kārtu. Kārtas saliek vienu uz otras, pārklājot ar krēmu.
- Kad visas kārtas ir saliktas un pārklātas ar krēmu, pēdējo kārtu apkaisa ar drupinātām malām, kas palikušas no izgrieztajām kārtām.
- Kūku vēlams ievietot ledusskapī uz dažām stundām vai pat uz nakti, lai tā labi ievilktos un kļūtu maigāka.
Pēc tam, kad kūka ir atdzisusi un krēms ir nosēdies, tā ir gatava pasniegšanai! Medus kūka ir salda, maiga un ļoti garda.